کد خبر: 1156421
تاریخ انتشار: ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۰۴:۲۰
یک تکنیک مؤثر برای مقابله با خستگی و بیماری
تنفس زنبور عسل یک تکنیک تنفسی بسیار مؤثر برای کاهش خستگی ذهنی است. روشی که تنها در عرض چند ثانیه شما را آرام می‌کند، بنابراین اگر خستگی ذهنی مداوم، بی‌قراری، افسردگی، عصبانیت، ناامیدی، بیماری‌های خودایمنی، آلرژی، کمردرد و سردرد دارید یا از بی‌خوابی رنج می‌برید
نیره  محمودی
تنفس زنبور عسل یک تکنیک تنفسی بسیار مؤثر برای کاهش خستگی ذهنی است. روشی که تنها در عرض چند ثانیه شما را آرام می‌کند، بنابراین اگر خستگی ذهنی مداوم، بی‌قراری، افسردگی، عصبانیت، ناامیدی، بیماری‌های خودایمنی، آلرژی، کمردرد و سردرد دارید یا از بی‌خوابی رنج می‌برید، این مطلب را حتماً بخوانید. این تکنیک با ایجاد صدای زمزمه (شبیه به زنبورها) از طریق سوراخ‌های بینی هنگام بازدم قابل اجراست. این صدای زمزمه یک نوع ارتعاش مثبت ایجاد می‌کند که سلول‌های بدن شما قادر هستند، آن را دریافت کنند. سلول‌ها پس از دریافت این ارتعاش، با همان فرکانس شروع به ارتعاش می‌کنند که منجر به آرامش عمیق ذهنی در شما می‌شود. قبل از اینکه درباره این تکنیک بیشتر بیاموزیم، ابتدا بیایید بفهمیم ارتعاش چیست و چگونه بر وضعیت وجودی ما تأثیر می‌گذارد. 
 
 
ارتعاشات سلولی چیست؟
هر سلول در بدن ما با فرکانس خاصی ارتعاش می‌کند. هنگامی که ما آرام هستیم، ارتعاشات منسجم‌تر هستند و میان آن‌ها تقارن و هماهنگی کامل وجود دارد، در حالی که در حالت خستگی و استرس، ارتعاشات بسیار نامنسجم می‌شوند. 
یک تحقیق انجام شده در MIT نشان می‌دهد که سلول‌ها بسته به سطح حیاتشان در فرکانس‌های مختلفی ارتعاش می‌کنند. سلول‌های سالم/شاد در مقایسه با سلول‌های خسته با فرکانس بالاتری ارتعاش می‌کنند. این تحقیق نشان می‌دهد که ما در واقع می‌توانیم وضعیت یک سلول را به سادگی با اندازه‌گیری فرکانس ارتعاشی آن بررسی کنیم. 
صدای زمزمه مداوم باعث می‌شود که تمام سلول‌های بدن شما با یک فرکانس ارتعاش کنند و این نوع ارتعاش موجب خواهد شد که آن‌ها به هارمونی اولیه خود بازگردند. این ارتعاش هماهنگ باعث ایجاد حس آرامش شده و کمک خواهد کرد که شما دیگر در فرکانس‌های پایین‌تری در حالت خشم، افسردگی، ناامیدی و خستگی ارتعاش نکنید. 
تحقیقات همچنین نشان می‌دهد که زمزمه کردن یا خواندن کلمه OM عصب واگ را تحریک می‌کند و به بدن آرامش می‌دهد. عصب واگ یکی از مهم‌ترین عصب‌های دوازده گانه جمجمه‌ای بدن است و به قرار دادن بدن در حالت استراحت و بهبودی کمک می‌کند. تحریک این عصب با فواید زیادی برای سلامتی از جمله بهبود هضم، کاهش التهاب، تسکین سردرد، وضوح ذهنی و احساس کلی آرامش و شادی همراه است. 
تحقیقات دیگری نشان می‌دهد که زمزمه کردن کلمه صوتی OM منجر به منظم شدن امواج مغزی شده و آن‌ها را به تقارن و هماهنگی کامل می‌رساند و در نتیجه تمرکز، وضوح ذهنی و آرامش بهتری ایجاد می‌کند. همچنین این زمزمه برای تقویت جریان خون و اکسیژن به مغز و افزایش قدرت ذهن بسیار مؤثر است. 
 
تنفس به روش زنبور
اکنون که با تأثیرات مؤثر و قدرتمندی که زمزمه در بدن ایجاد می‌کند، آشنا شدیم، بیایید ببینیم چگونه تنفس به روش زنبور را انجام دهیم. برای این کار روش‌های متنوعی وجود دارد که می‌توانید هریک از آن‌ها را امتحان کنید تا ببنید کدام شیوه برای شما مناسب‌تر است. ما یک روش پنج مرحله‌ای را در زیر به شما پیشنهاد داده‌ایم،، اما شما می‌توانید برای افزایش اثربخشی این تکنیک، روش‌های جایگزین دیگر را که با آن راحت‌تر هستید، امتحان کنید. 
مرحله ۱: روی یک صندلی بنشینید و ستون فقرات خود را نسبتاً صاف نگه دارید. 
مرحله ۲: عضلات صورت خود را شل کنید، دهان خود را بسته نگه دارید. 
مرحله ۳: به آرامی و عمیق نفس بکشید و ریه‌های خود را با هوا پر کنید. 
مرحله ۴: به آرامی نفس خود را بیرون دهید و صدای زمزمه‌ای مانند mmmmmm ایجاد کنید. این صدا می‌تواند بلند یا ملایم باشد. این به شما بستگی دارد که با چه قدرتی احساس راحتی بیشتری می‌کنید. 
مرحله ۵: سعی کنید در حین انجام این کار، لرزشی را که صدا در داخل و اطراف سر خود ایجاد می‌کند، احساس کنید. 
می‌توانید، به آرامی با انگشت اشاره هر دو گوش خود را بپوشانید و مراحل بالا را تکرار کنید. پوشاندن گوش به شما امکان می‌دهد ارتعاشات را با شدت بیشتری تجربه کنید. 
یک پیشنهاد دیگر این است که گوش‌های خود را با شست‌تان بپوشانید و انگشتان اشاره خود را در دو طرف پیشانی خود فشار دهید، چشمان خود را با انگشتان میانی ببندید و انگشتان باقیمانده را در اطراف سوراخ‌های بینی خود قرار دهید. دم عمیق بکشید و در حین بازدم، کناره‌های بینی خود را کمی فشار دهید تا مانع عبور هوا شود. این کار باعث ایجاد ارتعاشی قوی‌تر می‌شود که در نتیجه حداکثر فواید را به همراه دارد. 
این کار را چهار تا پنج مرتبه تکرار کنید. بعد از این چندبار، احساس آرامش و شادابی خواهید کرد. این تمرین را می‌توان در هر زمانی از روز انجام داد. اگر از اختلالات خواب رنج می‌برید، این تمرین را قبل از رفتن به رختخواب انجام دهید تا کیفیت خواب خود را بهبود ببخشد. همچنین می‌توانید این تمرین را پس از بیدار شدن از خواب هم انجام دهید تا به آرامش ذهنی، احساس انرژی و سرزندگی دست پیدا کنید.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار